Jeg var så trygg på at kroppen min skulle klare det

Sofie Lugg med Harald, født 28 mai 2021

Harald 28. mai 2021

Jeg følte meg veldig trygg før fødselen, jeg hadde lært mye av både det fødselsforberedende kurset med Mariella, som er en erfaren og trygg jordmor, og av alle gravide-yogatimene med Vibeke.

Yoga Nidra hjalp meg bra da jeg var høygravid midt i en eksamensperiode, og trengte hjelp til å roe ned. Mange ganger fikk jeg en god liten søvn underveis. Jeg ble veldig oppkvikket etterpå.

Da fødselen startet følte jeg at jeg hadde en sterk kropp som var klar for det som skulle skje. Underveis kurset var jeg blitt trygg på at kroppen min ville klare å få babyen min trygt til verden. Jeg tok frem alle de mentale teknikkene jeg hadde lært, som å stole på prosessen, stole på kraften jeg hadde, holde fokus på pust og avspenning underveis. Det at Rasmus (pappaen) også hadde lært og øvd pust og forsto viktigheten av ro, ga meg masse hjelp underveis.

Det ble veldig intenst mot slutten etter 12 timer aktiv fødsel, men da jeg fikk pressrier kjente jeg urkraften komme og at jeg hadde krefter igjen til å presse ham ut. For en fantastisk evne vi har! Tryggheten jeg hadde med meg fra kurset hjalp meg underveis.

Jeg vil anbefale dette kurset til andre. Det er viktig å forberede seg, selv om jeg ikke forsto hvor intenst det ville bli, hvor viktig det var at jeg stolte på kroppen underveis, og hvilken enorm opplevelse det var å få min nyfødte sønn på brystet for første gang.

Sofie