Hva er hypnobirthing? Og hvorfor gravideyoga?

Hypnobirthing

Hypnobirthing er en anerkjent internasjonal metode for smertebehandling som kan brukes under svangerskap og fødsel. Det innebærer å bruke en blanding av visualisering, avslapning og pusteteknikk. Du lærer alt du trenger for å la kroppen føde barnet på en skånsom og kjærlig måte, du lærer deg å stole på instinktene og kroppen din. Trygghet og kunnskap er det aller viktigste. Gjennom vårt kurs i hypnobirthing vil Vibeke lære deg de teknikkene som skal til for å få en trygg og rolig fødsel.

Hva kan yoga hjelpe med fysisk?

Det skjer mange endringer i kvinnekroppen under svangerskapet, både fysisk og mentalt. For å være forberedt til det som skal skje under fødsel og etterpå kan det være en stor fordel å bruke yogateknikker for å takle forandringene som skal skje.

Det fysiske er mest synlig: kroppen bærer et barn under hjertet og magen, og resten av kroppen vokser i takt med svangerskapets lengde. Det kan være fysisk krevende å bære frem et barn, tyngdepunktet i kroppen forandrer seg og mors holdning endres. Dette er helt naturlig, men kan føre til smerter. Kroppen blir også mykere, det vil si at svangerskapshormonene som klargjør kroppen til fødsel også lager mer rom så det blir mer bevegelighet i ledd. Noen ganger fører det til bekkensmerter.

Ved å bruke yogaøvelser vil kroppen kunne holde seg sterk og hjelpe med å holde ledd og holdning mer stabilt. Gravideyoga har fokus på bekkenbunn, stabilitet i kroppen, og stryke så kroppen er sterk og klar til fødsel.

Vi fokuserer også mye på pusteteknikker som kan hjelpe kroppen til å bli mer utholdende under fødselen. Ved å gi livmoren, som er den muskelen som jobber hardest under fødselen, nok oksygen vil fødselen kunne gå raskere og det vil være lettere å få gode rier.

I vårt kurs med fødselsforberedelse og gravideyoga finner du flere yogatimer. I disse timene er fokuset på styrke og bevegelse før og under fødsel. I tillegg får du tips om ulike fødestillinger, hvordan man kan bruke bevegelse som smertelindring, og bekkenbunnstrening for å styrke- men også for å klare å gi slipp. Du vil også få noen øvelser for å kunne skape rom slik at babyen skal legge seg med hodet ned i bekkenet.

Hva kan gravideyoga hjelpe med psykisk?

Det at du gror frem et nytt menneske vil føre til mage tanker og refleksjoner. I gravideyoga timene vil vi skape bånd mellom deg og babyen allerede mens babyen ligger i magen. Vi visualiserer og aksepterer slik at du lettere skal forstå at du faktisk har et lite barn i magen.

Svangerskapet er en tid for forberedelse, og med yoga vil du kunne forberede deg til fødselen ved hjelp av gode pusteteknikker som roer ned, skaper trygghet og hjelper livmoren til å jobbe godt. Disse pusteteknikkene vil også kunne hjelpe deg dersom du gruer deg til fødselen. Pust gir trygghet og roer ned nervesystemet.

Yoga nidra

Hvile er viktig både i svangerskapet og under fødselen. Yoga nidra for gravide og fødende er en veldig god måte å få hvile på. Ved hjelp av gode avspenningsteknikker vil kroppen kunne restituere, skape overskudd og hjelpe deg med å lade kroppen, hodet og tankene.

Velkommen inn i vårt fellesskap 😊

#gravideyoga #fødselsforberedende #hypnobirthing #fødselsangst #fødselspust #tryggfødsel #svangerskap #svangerskapskurs #godfødsel #hjemmefødsel #trygghet #hypnose #smertelindring #pusteteknikk