Kunnskapen fra kurset ga meg en god og trygg fødsel

Kristina Gunnerød Haakonsen med Filippa født, 2 mai 2021

Filippa 2. mai 2021

Dette er mitt barn nummer to. Første fødsel var dramatisk, så jeg gruet meg til denne fødselen. Jeg har fått hjelp til å bearbeide den første fødselen av en psykolog fra Ullevål.

Mariella lærte meg hvordan en fødsel skal være. Jeg fikk mer forståelse om hva som skjer og jeg klarte legge vekk de gamle minnene og stole på at neste fødsel ville bli annerledes.

Jeg fikk mye trygghet gjennom pust og ro med Vibeke. På grunn av ekstrem svangerskapskvalme klarte jeg ikke delta på alle timene, så de dagene formen var dårlig var det godt å bare lytte og få roen gjennom stemmen til Vibeke på yogatimene. Det hjalp meg mye både under svangerskapet og fødselen.

Denne gangen ble jeg satt i gang to uker før termin og hadde 10 timer aktiv fødsel. Det kom kraftige rier med en gang, og jeg brukte mange av de teknikkene vi hadde lært på kurset: slippe spenninger, åpne håndflater og pusteteknikkene. Det ga meg kontroll over kroppen, og det føltes veldig trygt.

Jeg fikk epidural halvveis som senket farten på fødselen, så mot slutten tok de vannet og skrudde av epiduralen, og da ble det veldig intenst. Jeg følte meg likevel sikker på at dette skulle jeg klare. Det var så godt å oppleve en trygg, kontrollert og rolig fødsel denne gangen

Vil absolutt anbefale dette kurset for deg som har født tidligere. Det å være forberedt og føle at du har kontroll over det som skjer gir trygghet.

Kristina