Jeg var trygg og pustet rolig

Marlenes fødselshistorie

Hermine 4 august 2021

Da jeg ble gravid med mitt andre barn så jeg frem til å oppleve en ny fødsel. Hvordan ville den bli denne gangen? Under min første fødsel fikk epidural og var derfor innstilt på at jeg kunne ønske meg det denne gangen også, men noe i meg ønsket å føde uten.  

I dette kurset fikk jeg lært mer hvor viktig det er å være rolig, trygg og la kroppen få jobbe i fred. Jeg lærte pusteteknikker som ga meg fokus og avspenning under fødselen.

Første fødsel startet med litt hjelp på termin dato, men denne gangen gikk jeg hele 10 dager over tiden. Jeg var utrolig utålmodig på slutten, men heldigvis var formen min god hele veien. Da hun endelig meldte sin ankomst kjente jeg meg veldig klar. Jeg klarte holde meg rolig og det gikk helt fint å puste seg gjennom riene. Jeg kjente igjen følelsen, men dette hadde jeg god kontroll på hele tiden.

Da jeg ankom Ullevål sykehus fikk jeg tilbud om å føde på ABC klinikken. Jeg kjente meg trygg på at jeg kunne klare dette uten smertelindring og takket dermed raskt ja til det. Noe jeg er veldig glad for at jeg gjorde. 

Jeg hadde en rolig og trygg fødsel hvor jeg fikk god hjelp av både pusteteknikker og stillinger jeg hadde lært på kurset underveis. Jeg klart å beholde roen og følte meg  trygghet hele veien.

Jeg vil absolutt anbefale både fødselsforberedende kurset med Mariella, som er en erfaren og trygg jormor, og Vibekes gravideyogatimer. Jeg fikk mye bruk for både det å slappe av, bevege meg og la pusten flyte som jeg lærte på kurset.