Jeg var trygg og pustet rolig

Marlenes fødselshistorie

Hermine 4. august 2021

Da jeg ble gravid med mitt andre barn så jeg frem til å oppleve en ny fødsel. Hvordan ville den bli denne gangen? Under min første fødsel fikk jeg epidural og var derfor innstilt på at jeg kunne ønske meg det denne gangen også, men noe i meg ønsket å føde uten.  

I dette kurset fikk jeg lært mer om hvor viktig det er å være rolig, trygg og la kroppen få jobbe i fred. Jeg lærte pusteteknikker som hjalp meg med å fokusere og avspende under fødselen.

Første fødsel startet med litt hjelp på termindato, men denne gangen gikk jeg hele 10 dager over tiden. Jeg var utrolig utålmodig på slutten, men heldigvis var formen min god hele veien. Da babyen endelig meldte sin ankomst kjente jeg meg veldig klar. Jeg klarte holde meg rolig og det gikk helt fint å puste gjennom riene. Jeg kjente igjen følelsen, men dette hadde jeg god kontroll på hele tiden.

Da jeg ankom Ullevål sykehus fikk jeg tilbud om å føde på ABC klinikken. Jeg kjente meg trygg på at jeg kunne klare dette uten smertelindring og takket dermed raskt ja til det. Noe jeg er veldig glad for at jeg gjorde. 

Jeg hadde en rolig og trygg fødsel hvor jeg fikk god hjelp av både pusteteknikker og stillinger jeg hadde lært på kurset underveis. Jeg klarte å beholde roen og følte meg trygg hele veien.

Jeg vil absolutt anbefale både det fødselsforberedende kurset med Mariella, som er en erfaren og trygg jordmor, og Vibekes gravideyogatimer. Jeg fikk mye bruk for både det å slappe av og bevege meg, og å la pusten flyte som jeg lærte på kurset.

Marlene